Rulada cu crema de cocos

de Pushaa in Prajituri, 24 Feb 2014 | 18533 vizualizari

 

Un deliciu pentru toti iubitorii de cocos... mai ales pentru Iuby al meu care a fost foarte incantat si s-a simtit cel mai rasfatat!

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri lapte
  • 5 linguri faina
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri de cacao
Crema:
  • 500 ml lapte
  • 5 linguri gris
  • 150 gr nuca de cocos
  • 100 gr zahar
  • 100 gr margarina
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 4-5 linguri dulceata
  • Decor: 50 gr ciocolata
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu crema de cocos:

  Blat:   Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le amestecam cu ulei si un praf de sare. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat. Turnam galbenusurile peste albusuri si amestecam. Adaugam laptele si cacaoa apoi faina in care am pus praful de copt si amestecam incet de sus in jos, doar atat cat sa se incorporeze faina. Daca amestecam prea mult aluatul cu faina blatul nu mai iese asa pufos.

Turnam aluatul intr-o tava in care am pus hartie de copt si dam la cuptorla foc mediu 20 min. Inainte sa scoatem blatul din cuptor, udam un prosop curat, de bucatarie. Punem foaia de rulada peste el si rulam cu grija. Lasam 1 ora sa se raceasca.

  Crema:   Punem laptele la fiert cu zahar si zahar vanilat. Adaugam grisul si amestecam continuu sa nu se lipeasca. Cand incepe sa se ingroase luam crema de pe foc si adaugam margarina si nuca de cocos si amestecam bine. Lasam crema la racit.

  Asamblare:   Desfacem cu grija blatul din prosop. Intindem crema pe toata suprafata blatului. Deasupra punem gemul si intindem uniform in strau subtire. Rulam cu grija, invelim in folie alimentarasi lasam la frigider 2-3 ore. Eu am lasat-o in frigider peste noapte si am taiat-o a doua zi.

Inainte sa o servim o decoram cu ciocolata topita. Se serveste taiata felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu crema de cocos" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu biscuiti si banana